Direct naar: de inhoud (Bergtraining), het menu met onze rijbewijzen, het hoofdmenu


Verkeersschool van der Weij

Bergtraining

Bergtraining

Foto: Eiffel in Duitsland

Eiffel in Duitsland

Motorrijschool van der Weij, organiseert in o.a. de Eiffel (Duitsland) Italié en Noord Spanje bergtrainingen

Wij hebben weer een aantal mooie trainingen voor u geselecteerd , met verschillende opstapplaatsen , zo is er Almere, en Venlo als opstapplaats voor onze Eifeltrainingen uitgezocht om voor de Eiffeltraining te vertrekken.

Eijffeltraining

Een impressie van de driedaagse bergtraining, verzorgd door motorrijschool van der Weij. Deze rijvaardigheidstraining is geschikt voor iedere motorrijder, het niveau wordt per oefening aangepast op elke individuele rijder.
De training begint in principe in Almere, waar de benodigde facetten weer opgefrist worden, zoals o.a. de halve draai, kijktechnieken, remtechnieken, behendigheid en haarspeldbochten.
Na een aantal tussenstops betreden we de Duitse Eifel, waar de cursisten onder instructies, e.v.t gegeven via de portofoon, hun eerste stappen maken in bergachtig gebied. De Eifel is een prachtige omgeving, wat zich uitstekend leent voor een opbouwende training, met als doel om de cursisten capabel te maken om veilig in bergachtig terrein te kunnen rijden.

Tijdens de trainingen komen de navolgende aandachtspunten aan de orde:

Stilfersjoch

Bergpas in Oostenrijk/Italië:De Stilfersjoch

Uiteraard wordt er naar de verkeersveiligheid gekeken zoals verkeersinzicht, 'het lezen van de weg' en hoe deze verloopt.

De Dolomieten

De Dolomieten is de Eiffel in het groot want waar de top in de Eiffel ca. 500 meter is komen we in de Dolomieten op passen van boven de 2500 meter.
Fantastische wegen met grandioze uitzichten maken dit tot een gebergte waar je als motorrijder beslist moet hebben gereden.
We zullen ook hier weer videobeelden van maken, zodat we deze avonds onder het genot van een hapje of drankje kunnen evalueren

Wurzjoch

Bergpas: De Wurzjoch

Training:
Er wordt gereden in groepjes van maximaal 8 rijders met een instructeur. De groepen zijn groter dan in de Eifel. Dit komt omdat de nadruk op training iets minder ligt dan in de Eifel , en om deze training toer betaalbaar te houden voor iedereen(als de groep kleiner is zijn de kosten ook groter)
Je rijdt dus altijd met een door de KNMV rijinstructeur met bevoegdheid om aanvullende training te verzorgen.
Dus niet met een begeleider van het hotel, die soms met groepen meerijdt.

Er bestaat ook de mogelijkheid voor clubs of verenigingen op andere data dan hieronder staan aangegeven bergtrainingen te volgen (minimaal aantal deelnemers 4)

Of kijk rechtstreeks even op de pagina van Bergtraining.nl voor de beschikbare datums

Asturtours

Asturtours

Folder Asturtours

U wilt zelfstandig rondreizen door Asturië, een van de mooiste natuurlijke gebieden van Spanje? Met uw eigen motor of uw eigen auto door Spanje toeren? Zo vrij als een vogeltje maar wél met de zekerheid van vooraf geboekte hotels? En u wilt bovendien zeker zijn dat u alle speciale natuurlijke en culturele hoogtepunten van de bijzondere streek Asturias kunt beleven? Welkom bij Asturtours!

Zuid Spanje

Dit wordt georganiseerd door Travel Moto.

Website Travel Moto

Klik op de banner voor de website

Impressie Andalusië
Andalusië is niet alleen voor zijn prachtige stranden een bezoek waard. Zijn steden bieden een ongekende pracht en een fijne mix van moderne invloeden met de antieke Spaanse cultuur en de Moorse beschaving. Deze video geeft u een impressie van de hoofdsteden van Andalusië maar vergeet niet hoe mooi de natuurgebieden zijn die tussen deze hoofdsteden liggen. Spanje is een motorrijdersparadijs

Filmpje over Andalusië