Direct naar: de inhoud (Uitleg motorexamen Verkeersdeelname), het menu met onze rijbewijzen, het hoofdmenu


Verkeersschool van der Weij

Uitleg motorexamen Verkeersdeelname

Motorexamen Verkeersdeelname

Het praktijkexamen vindt plaats bij het CBR . De aanvraag van het examen word verzorgd door de verkeersschool. Het examen duurt ongeveer 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf.

De examinator laten zien wat je kan...

In het examencentrum maakt u eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. Buiten word er een ogentest gedaan, vaak door middel van het lezen van een kenteken op een auto op ongeveer 50 meter afstand.Dan word er aan aantal vragen gesteld over het voertuig, de zogenaamde voertuigcontrole Vervolgens mag u een stukje gaan rijden, en laten zien wat u allemaal in huis heeft. De examinator let op een aantal onderwerpen zoals uw beheersing van de motor, kijkgedrag, voorrang verlenen, en rekening houden met andere weggebruikers.

U kunt ook dit BRAAVVOK document downloaden

U word uiteindelijk beoordeeld op een aantal examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen en het rijden van kruispunten, bochtenwerk en kijkgedrag. Er zijn in totaal twaalf examenonderdelen. U krijgt tijdens het examen alle gelegenheid om te laten zien wat u kunt. Helemaal foutloos hoeft het niet, het gaat om het totaalbeeld van uw rijvaardigheid.

Ook je bochtenwerk is belangrijk!

Als u slaagt, kunt u zich de volgende dag melden bij het gemeentehuis dat voor u van toepassing is.u moet dan nog wel een goedepasfoto hebben. Het rijbewijs kunt u vervolgens ongeveer 5 werkdagen later ophalen.

Wat mee te brengen bij het praktijkexamen:
1. Geldig theoriecertificaat
2. Geldig legitimatiebewijs of rijbewijs.
3. Oproepkaart (deze heeft je instructeur)

Filmpje van Cbr op You Tube

KLEDINGSEISEN

Er wordt door het CBR eisen gesteld aan de (motor)kleding die u draagt heeft voor het examen.

Deze kleding stellen we u ter beschikking, tijdens het lessen en examen, maar u kunt ook tegen een aantrekkelijke prijs kleding kopen bij Motor Centrum Almere.

Resultaten van 2016

Resultaten van 2016: totaal 42 kandidaten.

Conclusie:

We zien dat veel mensen die de eerste keer zakken met te weinig lessen een examen willen doen, vaak op eigen verzoek terwijl zij niet op het vereiste niveau zijn.